Suomeksi På svenska In English Hangul (Korean) China

Delipap

Raimo Nuortie grundade Delipap Oy år 1978. Nuortie hade jobbat inom pappersindustrin och skötte nu sin lilla son, vars hud inte tålde den tidens tygblöjor. Han utvecklade en blöja, sökte patent på den, och så föddes Delipap Oy. Företaget startade med blöjtillverkning, och under årtiondenas gång har Delipap utvecklats till ett mångsidigt företag med ett bredd urval hygienprodukter. Idag är Delipap det enda företaget i Finland som tillverkar blöjor och menstruationsskydd för engångsbruk.

Vårt utbud erbjuder produkter för olika behov under livets gång; hit hör bl.a. tejp- och byxblöjor för babyn och småbarn, bindor och trosskydd för ungdomar och fullvuxna kvinnor, amningskupor till nyblivna mödrar, inkontinensskydd för de äldre, engångsprodukter för sjukhus och vårdhem, industriella torkdukar och rengöringsdukar för arbetsplatsen, vaddprodukter för hela familjen samt hygienprodukter utvecklade för husdjur.

Våra produkter säljs av de stora dagligvarukedjorna men finns också i de små lokalbutikerna runt om i landet. Delipap har internationella partners och kunder runt om i världen. Vi har blivit godkända som leverantörer åt de ledande affärskedjorna i Europa. I Finland köper många sjukhus och privata vårdhem våra vårdprodukter. Delipaps produktionsenheter finns i Veikkola i Kyrkslätt och i Ekenäs i Raseborg. I Veikkola tillverkas bl.a. Vuokkoset bindorna och i Ekenäs bl.a. Muminblöjorna.

Delipap ägs fortfarande av familjen Nuortie, där nästa generation har tagit över ledningen och även tredje generationen redan jobbar i företaget bl.a. som blöjmodeller. Allt som allt jobbar ca 80 specialister på Delipap, bl.a. inom produktutveckling, tillverkning och försäljning. Företagets omsättning ligger runt 17 miljoner euro.